Gesprekken

 

Op de mooie en rustige locatie van het Dominicanenklooster in Huissen, waar iedereen, gelovig, niet-gelovig, christelijk, niet-christelijk van harte welkom is, kun je individueel in gesprek over je levensdoelen en levensvragen.

 Lees hier over de coronaregels in het klooster

Levensdoelinterview

Bij een levensdoelinterview word je een uur lang geïnterviewd volgens een vast vragenpatroon. Dit is een unieke mogelijkheid om stil te staan bij jouw leven en bestaan. Door prikkelende vragen en daarop door jou gevonden antwoorden kun je in korte tijd andere nieuwe bruikbare inzichten en perspectieven krijgen.

Levensvragengesprek

Bij een levensvragengesprek breng je zelf het onderwerp of thema in. Mogelijk worstel je ergens mee of wil je eens van gedachten wisselen en wil je niet direct een traject in bij bijvoorbeeld een coach of psycholoog. Of je wilt je vraag niet (gelijk) voor leggen binnen je sociale- werk- geestelijke- of studiegemeenschap. Door van gedachten te wisselen over jouw vragen of worstelingen met een buiten-jouw-situatie-staander proberen we te verhelderen wat er speelt en wat voor jou belangrijk is.

Gesprek en kloosterbezoek

Als je wilt kun je alleen voor een gesprek naar het klooster komen. Maar er is een unieke mogelijkheid om je bezoek te verdiepen! Het levensdoelinterview of levensloopgesprek met introductie en rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Daarna kun je nog ca. 2 uren op eigen gelegenheid het klooster verkennen (zie hierna) en de tijd nemen om je te bezinnen op het gesprek. Als je wilt kun je bijvoorbeeld een viering bijwonen. Kijk hieronder voor een overzicht van de vieringen. Ook kun je gebruik maken van (op het moment van jouw bezoek) beschikbare kloosterruimten. Je kunt namelijk in het klooster mediteren, schrijven, het labyrint lopen of wandelen in de kloostertuin. Zie ook hierna voor een foto impressie van beschikbare kloosterruimten. Tijdens je bezoek ontvang je alle benodigde informatie om je op eigen gelegenheid door het klooster te bewegen.

Begeleider

Je voert het interview of gesprek met een op levensbeschouwelijk en zingevingsgebied opgeleide begeleider die jouw privacy en veiligheid garandeert. Klik hier voor meer informatie over je begeleider.

Uitbreiding en verlenging kloosterbezoek met maaltijden en overnachting

Het is mogelijk om bij je gespreksafspraak een lunch of diner (buffetvorm) te reserveren voor tijdens je bezoek of aansluitend daarop. Je kunt de maaltijd nuttigen in de eetzaal (Refter) tussen de andere bezoekers van het klooster, of bij mooi weer in de tuin. Er zijn twee refters waarvan er één een stilte refter is. Maaltijden worden daar in stilte genuttigd. Als je dat wenst kun je jouw verblijf verlengen en een overnachting bijboeken. Klik hier voor meer informatie over uitbreiding en verlengingsmogelijkheden.

De omgeving van het klooster

In de omgeving van het klooster zijn veel verschillende aantrekkelijke mogelijkheden om je dag verder door te brengen. Het oude en gezellige centrum van Huissen grenst aan het klooster en bereik je door langs de kloostermuur te wandelen. Je vindt er verschillende horeca- en fietsverhuurmogelijkheden. Zit je liever buiten aan het water dan kan dat (in het seizoen). Recreatieplas het Zwanebad ligt op loopafstand van het klooster en is voorzien van Horeca faciliteiten (Buiten!). Dichtbij vind je Arnhem de hoofdstad van Gelderland. De stad grenst zowel aan de Veluwe als het Rivierengebied, heeft een groot cultureel aanbod en prachtige parken om te wandelen.

Je interview (incl. kloosterbezoek) bij RebulliO eindigt uiterlijk na vier uren en wordt afgesloten met een persoonlijke herinnering.